Pyörönmaan Maa- ja Kotitalousseuran 70-vuotisjuhlat

mks701

Pyörönmaan Maa- ja kotitalousseura vietti 70-vuotisjuhlaansa sunnuntaina 9.1.2000 Pyörönmaan Peltolassa. Alkulaulun jälkeen seuran puheenjohtaja Heikki Rantala toivotti yleisön tervetulleeksi juhlaan. Ohjelmassa oli mm. Elsa Rantasen lausuntaa, Sanni Rantalan ja Pia Välimäen pantomiimiesitys, sekä Mika Mäkisen ja Aliisa Koivurannan rock-tanssi. Ohjelman juontajana toimi Matti Keitu.

mks702Kaarina Viitanen luki tilaisuutta varten Risto Viitasen kanssa laatimansa seuran 70-vuotishistoriikin. Siinä kerrottiin seuran perustamisvaiheista ja toiminnasta sekä toimihenkilöistä.

Tilaisuudessa seuran nykyiset puheenjohtajat Heikki Rantala ja Terttu Haapaniemi jakoivat historiikit seuran toiminnassa pitkään mukana olleille henkilöille.

Juhlan yhteydessä seura muisti ansioituneita jäseniään: Maaseutukeskusten liiton ansiomerkin sai Terttu Haapaniemi, ja Maaseutukeskusten järjestöviirin Heikki Rantala, Matti Keitu, Pekka Lahtinen ja Marjatta Lahtinen. Kalevala-koruilla muistettiin Sirkka Rantalaa ja Aira Lahtista, ja kukkakimpuilla Siiri Rantalaa, Laila Lahtista, Elsa Rantasta ja Marjatta Heinosta. Historiikin tekijöitä muistettiin upeilla viherkasveilla.

mks703

Maa- ja kotitalousseuran sekä Maa- ja kotitalousnaisten vuodelle 2000 valitut johtokunnan jäsenet saivat jokainen ruusun. Jakajina toimivat Kaarlo Haapaniemi ja Kaarina Viitanen. Kaarlo Haapaniemen kirjoittaman ja lukeman runon säkeiden myötä toivotettiin onnea kaikille palkituille.
Pyörönmaan Maa- ja kotitalousnaiset olivat järjestäneet tilaisuuteen juhlavan kahvitarjoilun. Paikalla oli nelisenkymmentä pyörönmaalaista juhlistamassa oman seuransa merkkipäivää.