Korennin silta

Korennin silta on Pyörönmaan teiden keskeinen solmupiste Pyörönmaantien, Koluntien ja Peltolantien risteyksessä. Tiettävästi ensimmäinen Korennin sillaksi kutsuttu silta oli rakennettu 1930-luvun paikkeilla. Silta oli luonnollisesti puurakenteinen, sijoittuen nykyisestä sillasta sijansa verran yläjuoksulle päin. Puurunkoista siltaa jouduttiin korjaamaan jatkuvasti useamman kerran vuodessa talkoovoimin. Autokannan lisääntyessä tuli tarve saada asiaan korjausta.

Korentiojan yli oli kuljettu toki ennenkin; Pyörönmaan kylätie Vanhastakylästä johti Korennin sillan tienoille. Aloitteen kylätien perustamisesta oli tehnyt Juho Mattila ja viisi muuta pyrönmaalaista Hämeen läänikuvernöörille maaliskuussa 1910. Kylätietä ylläpidettiin yksityisten osakkaiden voimin vuoteen 1965 asti, jolloin se siirtyi valtion hoitoon ja muuttui silloisen TVH:n ylläpitämäksi paikallistieksi. Viimeisin lehti tässä historiassa kääntyi loppuvuonna 2008 kun Tiehallinto päätti lakkauttaa Pyörönmaan paikallistien ja tieosuus päätyi takaisin yksityistieksi, nyt nimellä Lintulan-Pyörönmaan yksityistie.

silta2008Korennin sillasta pohjoisen suuntaan tieasiat virallistuivat kun Pyörönmaan yksityistie perustettiin vuonna 1937 nimellä Pyörönmaan kylätiejatko. Kylätiejatko alkoi Korennin sillalta ja päättyi Pyörönmaan koululle ollen pituudeltaan 1000 m. Vuosien mittaan samaan tiekuntaan on liitetty useita tieosuuksia lisää.

1930-luvun puinen Korennin silta uusittiin teräsrummuksi Pyörönmaan yksityistien toimesta vuonna 1978. Silloin urakoitsijana toimi Ilmari Kaura ky ja työn valvojana oli rkm. Matti Kulmala. Silta palveli yli kaksikymmentä vuotta pyörönmaalaisia ja muita kulkijoita, kunnes tiehoitokunta vuosikatselmuksessaan kesällä 1998 totesi tierummun ruostuneen pohjasta halki ja kaiteiden vaativan perustavanlaatuista korjausta. Vahva sinkkinen teräsrumpu oli ruostunut, yläjuoksulta tulevien happamien suovesien vuoksi ja rummun alaosa alkoi repeytyä roudan liikuttelemana.

Tiehoitokunta yhdessä kunnan rakennusmestarin kanssa laati suunnitelmia ja rahoituslaskelmia parhaimman vaihtoehdon löytämiseksi. Lopulta päädyttiin Rumtec oy:n elementtirakenteiseen teräsholvikaari siltaan, jota tiehoitokunta suositteli osakkaille tiekunnan kokouksessa 22.05.1999. Pyörönmaan yksityistiekunta päätti kokouksessaan Korennin sillan pikaisesta uusimisesta.

Urakoitsijaksi valittiin tarjouksien perusteella Maarakennus Seppo Paavola ky ja rakennusmestariksi jälleen rkm Matti Kulmala. Korennin siltatyöt aloitettiin 27.07.1999 ja työt saatiin päätökseen 17.09.1999. Työmaan aikana tältä kohtaa Korenninojan yli pääsi vain jalan tai pyörällä. Autoille kiertotie kulki Korentijärventien tai Kahamäentien kautta. Uuden sillan vihki käyttöön rakennusmestari Matti Kulmala 2.10.1999. Vihkiäistilaisuudessa juhlapuheen piti kylätoimikunnan puheenjohtaja Matti Keitu.

 

 

pyoralla

 

vsilta
Korennin silta 1978-1999
kaivuu siltarumpu

Sillan uusinta kesällä 1999

sillanvihk uusilta

Vastavalmistunut silta syyskuussa 1999

Korennin sillan vihkiäiset 2.10.1999


Lähde: Matti Keitun juhlapuhe sillan vihkiäistilaisuudessa 2.10.1999